Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Jag har varit rädd för att komma mig själv för nära

Livet är verkligen vad det är. Alla dagar är helt olika, exakt som en frisyr iallafall som min haha! Men ibland får man slå till sig själv och vakna nu. Res dig upp, träffa nya människor, gör något galet, dröm dig iväg, lyssna på bra musik. All hets runt om oss varje dag gör att vi tänker alldeles för mycket på sånna små skit saker!

Vi borde tänka mindre, leva som vi vill leva! Gå upp på morgen ganska tidigt, gör i ordning en frukost, gå och träna själv eller med någon! Sätt på en skön låt, le lite för tusan! Vilken effekt det kan bli bland av att bara gå till sig själv och ge sig fan på att man ska försöka tänka positivt, försöka vända på alla saker till vad vi kan göra! Men när allt är neråt för allt kan inte alltid vara uppåt i livet, då är det sämsta man kan göra att stänga allt inom sig själv, ensam är stark men inte i längden det är inte hållbart. Vi behöver våra vänner, vår familj och alla som vill oss väl! Det är viktigt att få vara ledsen ibland, att få visa upp sig ur den synvinkel man själv är rädd för. Jag har varit så rädd att komma mig själv och mina egna känslor för nära och för några dagar sedan kom dem så nära att det exploderade. Men vi måste få explodera för att sen kunna leva igen, det positiva är ibland negativ och så är det. Jag tycker ni är så jävla grymma som delade era storys till mig igår, psykisk ohälsa eller inte. Vi måste sluta censurera oss, det här är dem vi är. Lev ditt liv efter hur du vill ha det, lev inte efter hur andra förväntar sig att du ska leva. Jag är den sämsta mentorn för mig själv och jag lever inte alltid som jag lär men jag kämpar på varje dag. Och ja, i grund och botten så älskar jag livet!

Processed with VSCOcam with t1 preset
Berätta om era erfarenheter, hur ser ni på det här? Hur ser ni på livet och vad tror ni har gjort att vi människor gör såhär mot oss själva?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jag tror att många skäms, lider i det tysta, vågar inte be om hjälp för att det är ”fel” att visa sig sårbar. Jag tror att man behöver belysa psykisk ohälsa mer i skolorna, hur viktigt det är att informera ungdomar så tidigt så möjligt. Att man inte ska censurera, dölja hur man mår, sina känslor/kämpar med. Framförallt hur viktigt det är fortsätta gå om man genomgår en kris. Man kommer genomgå många kriser i sitt liv. Även om man hanterar livshändelser på olika sätt borde man få rätt verktyg hur man tar sig igenom motgångar så tidigt som möjligt i sitt liv.Jag tycker att det är ALLT, styrka att visa sig sårbar, mänsklig, inte använder ett filter för att undvika sina känslor/tankar och att ingen ska behöva känna sig ensam .Oavsett tidigare historia, vad man har gått igenom i sitt liv. Min teori är att man får psykiskt ohälsa uppstår för att man avskärmar sig, lider i det tysta, brist på kommunikation/närhet/kärlek.

  Jag fortsätter följa dig Viktor på grund av just detta. Att du har börjat öppna upp dig mer, visa dina känslor och inte använder något ”filter”. Dom flesta bloggar försöker upprätthålla en snygg fasad utåt, men till vilket nytta? Fler borde släppa på garden, visa sig sårbara, vara mer mänskliga. För att det är trots allt det vi är i slutändan. Människor. Med känslor, drömmar, misslyckanden osv.

  Anonym 2015-01-22 08:27:12
  Svara
 • Jag tror att man inte vågar möte sin rädsla, för mig är det nog så iallafall. När man få den där känslan av att allting som borde gå så bra inte gör det. Tänker 10000 tankar om varför. Och så ska man gå vidare. Göra det och det och det och samtidigt verkligen njuta av livet. Man mår bra, det gör man eller måste man ibland erkänna att det kanske inte känns super. Man vill och vill inte. Det är värkligen som att två figurer sitter i huvudet, eller kanske är det 10000 figurer i huvudet och man får lixom ingen åring. Och när man får den där känslan av att man är urladdad som en mobiltelefon mår man kanske bra men man vill att någon sätter i sladden till laddaren. Men den finns ju inte. Tiden stannar inte. Varför känner man så? Man vill få sig själv att skärpa till sig men det är som att man inte lyder sig själv. Rädslan för det är nog det som får en att göra saker som man inte riktigt tänkt säg. Jag vill inte vara en person som känner sig trött, och lixom inte känner dig själv längre. Jag är inte den personen. Jag är glad, framåt, vill göra mitt bästa, lever, upptäcker och är glad att jag är den jag är. Och så har man ju motgångar i livet. Men då ställer man sig frågan ” vad är problemet? ” VARÖR?

  Men jag tror att man måste ha motgångar för att nå framgångar. Tror man ska ta tag i rädslan, inse att den finns där och göra sitt bästa för att få bort den och som du skriver vi har vänner och familj som vill oss väl 🙂
  Lycka till i Melodifestivalen och ha superkul!
  Kram!

  Varja 2015-01-22 08:08:12 http://www.varjakarin.blogspot.se
  Svara
 • Jag tror att vi ibland behöver falla till botten för att sen kunna klättra mot toppen. Vi alla mår dåligt ibland men man måste fortsätta kämpa! Jag förstår att du åkte utomlands, vill också de, bara tänka på annat liksom. Men de är nu du måste se saker positivt och se allt du har istället för att koncentrera dig på det som är negativt. Det är så lätt att blunda för det svåra, tänka att man tar det sen, men de hjälper inte det kommer förr eller senare och då gör det 1000 gånger ondare.

  Anonym 2015-01-21 22:01:05
  Svara
 • Jag tycker att du är stark som vågar lägga ut lite djupare texter i din blogg. De visar en helt annan sida av dig. Och i allt du skriver känner jag igen mig själv så mycket. Har också ADHD, så vet precis vad som pågår i din hjärna.
  Jag tror att det har blivit såhär för att ingen vågar vara annorlunda. Många vill ha Svensson livet, och vara i en norm. Men jag säger FUCK DET! Var dig själv, bryt av från mängden.
  ”Det är bara döda fiskar som simmar med strömmen”
  Du är stark. Och en stor förebild!
  Kärlek och kram till dig, bara för att det är kramens dag idag! 🙂

  Linn 2015-01-21 21:25:50
  Svara
 • Alldeles nyss mådde du ju jättedåligt när du vågade göra något jättegalet och fick ”vara dig själv” när du åkte till Egypten men baila efter 1 dag.

  Ape 2015-01-21 20:01:47
  Svara
 • The life is too short to wake up with regrets so love the people who treat you well and pray for those who do not because they need it more than they think . Nowadays a lot of people think only oneself, they are selfish and they love only success and money. Its good but focus only it, this is not happiness for me.it must be open to the world and focus on us and others people. the battles of life are not win by stronger, not by the fastest but by those who never give up :). ☺️

  Kelly 2015-01-21 19:52:33
  Svara
 • Fan vad fint sagt. Jag håller mig dig . Har alltid varit en blyg person som hållt allt för mig själv men har verkligen lärt mig att dela med mig o se posivt o det hjälpte jätte mycket. Jag har länkat denna inlägg på min blogg för tyckte det var riktigt tungt sagt. Fortsätt vara du! Hadeee

  Ahmed 2015-01-21 19:27:51 http://Finest.se/aze
  Svara
 • Hej viktor, först och främst måste jag säga hur mycket jag beundrar din ärlighet för dig själv och för oss alla andra runt om som aldrig ens träffat dig.
  Livet är en gåva för oss alla, det är vad jag tycker. Känner att jag behöver göra det du skrev i ditt inlägg, öppna mig för världen mer eller mindre. Jag tror nästan att det ”ingår” i livet att göra fel, att må dåligt, att känna riktig smärta. När vi inte känner det så tror jag att vi ska bli oroliga. Vi är skapta för att explodera någon gång, det gör oss bara smartare.. Att må dåligt är en livlina ibland. En chans livet ger oss att börja om ifrån början när vi brister helt på mitten. Jag har läst om din ”plötsliga” tripp utomlands, och jag beundrar dig för det modet, att bara dra. Vi alla har såna tillfällen då vi vill OCH behöver försvinna en stund, och jag tror det var nyttigt för dig att åka iväg, för jag tror att du lärde dig något av det men kan även påpeka att jag är avis på att du åkte väg! Mina meningslösa ord som du kanske inte ens läser, men man vet aldrig! Ta hand om dig, lycka till på mello! 🙂

  flisen 2015-01-21 19:12:04
  Svara
  • Svar på flisens kommentar.

   Och jag blir så sjukt jävla glad och tacksam när jag får veta lite mer om dig, er! Exakt som du skriver så är det. Jag kommer lätt ta flyget vart som helst igen, men kanske i en bättre timing nästa gång och inte 2 veckor före Melodifestivalen hahahaha!

   viktorfrisk 2015-01-21 19:19:55
   Svara
 • Det är första gången på nästan 1 år som du skriver lite djupare texter igen. Har du slagit i en sten eller bara kommit in i ett bra flow?

  Adam 2015-01-21 19:10:25
  Svara
  • Svar på Adams kommentar.

   Nej jag har nog bara vågat öppna mer mig för andra. Haha ” slagit i en sten ”, 😉

   viktorfrisk 2015-01-21 19:23:42
   Svara
 • Jag har varit rädd för att kanske ibland dela med mig av ” hur det egentligen har varit ”. Förstår du hur jag menar? Varje gång man vill berätta men egentligen inte vågar eller törs. 🙁

  Anna (K) 2015-01-21 19:02:58
  Svara
  • Svar på Anna (K)s kommentar.

   Jag förstår dig faktiskt! Jag lever själv med en diagnos och är inte nått jag delar med mig av det första jag gör för folk dömer ju direkt. Har inte du upplevt det? Visst alla gör ju inte det men man stämplas ju som ett DET. Och det e ju ……jobbigt. För man får ju inte en chans att känna en.

   Men med tanke på att det är psykisk ohälsa som är stora topicen. Ja jag har faktiskt mina up and downs. En grej som får mig att blir riktigt Låg är ju att jag ganska ofta tänker på om mina vänner ens uppskattar mig, och hur de pratar om mig i tredje person i andra sammanhang. Har säkert inte nått att oroa mig för direkt men det man väl tänkt på länge….

   Daniel 2015-01-21 22:10:14
   Svara
  • Svar på Anna (K)s kommentar.

   Så kan det vara! Man måste våga mer!

   viktorfrisk 2015-01-21 19:24:46
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!