Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

lägg upp en plan och slutför!

Det är måndag kväll, många sitter förmodligen och har en stor klump i magen över att vissa skolarbeten inte är färdiga innan studenten, eller innan det är dags att gå ut skolan. Jag satt och kollade på vad jag själv gjorde för exakt ett år sedan och jag minns all denna stress över att saker inte var klara, jag hade ton med arbete som jag visste att jag aldrig skulle hinna klart med. På något sätt så levde hoppet kvar vid att jag skulle ta tag i allt ” någon dag ”. Jag såg aldrig vikten med att hur viktigt det var att slutföra saker. Eller det var exakt det jag gjorde, jag såg den biten varje dag. Men min hjärna och min energi puttade bort tankarna och istället gjorde jag det som jag tyckte var ” lite roligare ”.

När dagarna till inlämningarna kom så satt jag alltid där utan en inlämning eller fick förklara för min lärare varför jag varit så slarvig och inte gjort mina uppgifter. Jag levde konstant med ångest över allt jag låg efter med. Men hur många gånger jag fortfarande verkligen försökte komma i fas, så kom jag efter igen. Framförallt med skolan! Och ikväll vill jag verkligen ge en extra push där ute och några tips på hur det faktiskt kan bli bra igen. Några saker jag aldrig själv gjorde men önskade att jag hade gjort. Lär dig se värdigheten av att slutföra saker, och bli starkare i dig själv!

1. Lägg fram allt du har att göra, om du som jag tycker det är jobbigt att se allt framför dig så skriv gärna upp allt på ett papper.

2. Du kommer aldrig kunna göra detta på en dag, så ta en sak varje dag och slutför, den bästa känslan i hela världen är att kunna slutföra någonting som man själv har gjort.

3. Imorgonbitti så går du själv fram till din lärare och berättar hur det ligger till, varför du ligger efter och att du jätte gärna vill ha hjälp med att få en studieplan på hur ni kan slutföra allt fram till sommaren!

4. Lägg ner ditt hjärta i det här, tänk på att det är din egen framtid och om faktiskt sätter dig ner och läser igenom de första två blad i boken så kommer intresset för ämnet sakta komma, inte direkt men tillslut!

5. För varje sak du klarar av, kom överens med dina föräldrar om någon form av belöning! Det har alltid funkat och vi ungdomar blir mer motiverade om vi får något, när vi gjort något jobbigt. Kan anses fel av vissa men helt rätt ifrån min sida!

6. Prata med dina vänner, om dem också ligger efter med saker så ta med dem och prata med en lärare så man kan få hjälp tillsammans! Och tänk på att ni kan prata om helgen, pojkvännen eller fotbollen hela livet, men just nu är det så jävla viktigt att ni lägger fokus på de ni faktiskt ligger efter med.

Namnlöst-1Vännen, det är dumt att oroa sig över saker som det egentligen finns en lösning på! Du kommer tacka mig den dagen du slutar skolan, tro mig! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Seriöst Viktor , vart har du köpt tröjan? /Med vänlig hälsning, Rikard

  Rikard 2014-05-15 00:27:23
  Svara
 • Och det ska komma från dig som hoppade av. Och aldrig var på lektionerna. jättebra, försöker du vara en förebild eller inte?

  2014-05-13 16:50:00
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Men om du var duktig och läste texten så ser du exakt vad jag skriver, jag berättar för folk om mina misstag för att dem inte ska göra de samma själva!

   Viktor Frisk 2014-05-13 19:02:15
   Svara
 • Tack så mycket det va precis vad jag behövde läsa just nu. Jag ligger efter med as mycket och ha redan gett upp för länge sedan. Men nu fick jag hoppet tillbaka om att jag kanske kommer kunna klara av att lämna in alla uppgifter och göra alla proven jag har kvar. Tack så mycket du räddade veckorna som är kvar av detta läsår för mig. Kanske kommer kunna gå ur tvåan utan att ha några uppgifter kvar som jag måste göra nästa år då studenten och massa andra saker man måste göra!:)<3

  Rebecca 2014-05-13 07:53:22
  Svara
 • Så himla bra råd även för mig som bara går i ettan, tack! 🙂

  Johanna 2014-05-13 06:53:42 http://thirteenitis.blogg.se
  Svara
 • Vettiga tips! Det var precis vad jag behövde då man är riktigt trött på allt plugg som man måste slutföra innan man får lov att gå på sommarlov.

  Mathias Hjorth 2014-05-13 00:01:49 http://www.finest.se/mathiashjorth
  Svara
 • Asså tröjan omggggg

  Alex 2014-05-12 23:27:04
  Svara
 • Kan jag köpa tröjan online någonstans? Jättefin!

  Josef 2014-05-12 23:24:20
  Svara
 • vart är tröjan ifrån?

  johannes 2014-05-12 23:11:23
  Svara
 • Precis detta viktor behövde jag höra. Precis dessa råden behövde jag. I sommar går jag ut nian och just nu öser alla lärare på med en massa grejjer. Och det gör mig så förbannad att lärare inte kan planera. Det finns perioder då allt är lungt men när sommarlovet närmar sig är det massa saker kvar att göra. Liksom, hade vi inte kunnat göra detta då? När allt var ”lugnt”? Jag erkänner, att jag mår inte bra av detta. Jag har ingen fritid längre och att ha ärenden att göra efter skolan får mig att bli stressad, för det betyder ju mindre tid till att plugga.
  Klockan är fem över elva och mitt huvud säger åt mig att jag borde plugga men min själ vet mycket väl om att jag behöver sova. Men det går inte, allt jag tänker på är vad jag har att göra, uppgifter jag inte förstår, stress, panik, ångest över att jag inte hinner göra det jag älskar, nämligen att träna. Men sommaren är påväg och helt ärligt det är den som får mig att orka. När sommaren är här är jag fri, jag kan koppla av, tänka på mig själv, göra det jag vill. Umgås med vänner, familjen och min kära pojkvän, för just nu har jag inte tid med något av det.

  //en stressad själ som längtar efter lugn och ro.

  Amanda 2014-05-12 23:11:06
  Svara
 • Kan inte du snälla börja Twittra? ❤️❤️❤️❤️❤️

  2014-05-12 22:59:08
  Svara
 • bra tips, väcker hopp<3

  Anna 2014-05-12 22:57:13
  Svara
 • Finaste Viktor❤️

  Isabel Lujan 2014-05-12 22:40:07
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Makeup by Lina
Skönhet
Susanne Barnekow
Hälsa
Fannie Redman
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
By Momo
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson