Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

hairtalk

1

Frågor:

Hej! Hur får du ditt hår så mjukt och följsamt? En annan har riktigt tjockt och jag tycker det är svårt att få till det så som man vill ha det…

Svar: Det viktigaste är att man har ett bra schampo och balsam. Jag använder bra stylingsprodukter.

Vad använder Bobby för märke av färg? Kan man beställa och färga med frisörfärger hemma på ett enkelt sätt? Vill helst ha en blond intensivtoning som går ut relativt fort… Tacksam för svar!

Svar: Bobby berättar att han använder Wellas blekning och Wellas toning efteråt. Färgen varierar beroende på vilket utgångsläge man har i håret. Nej det är endast frisörer som får köpa färgerna. 

Exakt vad ska jag säga till frisören för att få en likadan frisyr som din? (Mitt hår är likt ditt, så vet att det är någorlunda möjligt)Längd, vart man ska köra med maskin etc. Och såklart vilka produkter du använder.

Svar: Maskinlängd varierar men antingen 13 mm eller 9 mm. Det är viktigt att spara mycket längd upptill, jag har ca 15 cm på längder upptill och det är lite urklippt så att det är lättare att styla efteråt. Vi brukar även tunna er mitt hår lite grann eftersom att jag har ganska tjockt hår. 

Hejsan, jag har en liknande frisyr som du har men jag får alltid problem med hur det ska ligga i nacken… Blir oftast rufsigt och skulle vilja ha det i en fin linje där bak:)

Svar: Jag själv har ingen längd i nacken då Bobby brukar klippa det ganska kort där bak. Jag trivs med det, testa på det nästa gång. Något som även är viktigt är hur man fönar håret om man har det längre vid nacken.  

Tja. Jag använder batiste, tropical! Men använder du nå speciellt hår vax?

Svar: Jag varierar men jag använder oftast ett vax som är ganska hård tillexempel Bobbys egna vax och även Urban Lanza. När jag var yngre använde jag mig av D:fi som också är bra. Men med den frisyr som jag har nu så fungerar Bobbys vax och Urban Lanza den gröna tuben bättre. Jag avslutar alltid med hårspray.

Tjaa, vilket schampo/balsam använder du till håret?

Svar: För att få den frisyren jag har nu och för att lägga en bra grund så brukar jag använda ett volym schampo från Redken Body-Full som gör att du får mer volym i håret och ett steg närmare min frisyr. När jag anser att håret känns torrt och slitet så brukar jag under en intensiv period använda Redkens  All-Soft schampo och balsam som reparerar torra och slitna toppar, det rekommenderas för alla hårtyper. Killar som tjejer 

Tjenare hur får du upp volymen och hur får du det att hålla en hel dag ?

Svar: Efter duschen så handdukstorkar jag håret ordentligt. Därefter tar jag i en volymgivande mouse. Som tillexempel Bobbys volym-mouse och även Wellas Extra Volym Wet Nr.4 ( 4an är att rekommendera för att få maximal volym. ) Och självklart dust it dagens räddning!!!

Brukar du färga håret/slinga? väldigt snyggt iallafall

Svar: Jag är just nu ( när vi svarar på detta hos och bobby ) och får ljusa slingor i håret just nu av Bobby. Då det finns vissa saker som han kan mycket bättre än mig. Han är alltid min rådgivare angående hår vad som är rätt och inte. 

Skulle du rekommendera att färga håret hemma, isåfall vilken färg?

Svar: Bobby rekommenderar er till att inte göra det hemma. Då det för ofta blir gult och missfärgat eller för ljust då blir det svårare för frisören att rätta till problemet. Därför rekommenderar jag att du går direkt till en professionell frisör.

Hur får du håret att ligga kvar uppe på huvudet? Mousse? Vax? Hårspray?

Svar: Alla tre om jag ska vara ärlig, haha och jag använder torrpuder så jag använder mig av fyra stycken produkter, men det är inte alltid nödvändigt att ha fyra produkter, utan du klarar dig även med ett bra vax och en bra hårspray. 

Tjo! Vad använder du för hårspray samt hur mycket använder lite eller mycket?

Svar: Jag skulle vilja läsa om du hade något tips hur man fixar frisyren under dagen, den brukar bli förstörd ibland när det blåser eller regnar mycket.

2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • hey viktor!
  where is the hair Video ?:) i’m very interested how you style your hair, but i don’t understand nothing in your blog with the exception of the english translations .. i’m from Switzerland btw :=) Keep going this blog, there are very impressive and good pics!
  Thx and greeZ

  ivo 2013-11-15 16:56:13
  Svara
 • Sjukt bra! Kom på en fråga jag borde ha ställt tidigare.. Tvättar du ur allt ur ditt hår på kvällen när du ska sova eller sover du med den frillan också? Och om du inte sover med håret stylat, hur gör du då på morgonen hur börjar du från grunden då från början till slut med frisyren? Mvh Viktor/ hade gött!

  Viktor 2013-11-03 19:09:57
  Svara
  • Svar på Viktors kommentar.

   Kan svara på det, det kommer fler frågor som ska upp i del #2 så det blir perfekt! =)

   Tack för din fråga!

   Viktor Frisk 2013-11-04 22:59:28
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!